Categorieën
Lifestyle

De drie meest verslavende apparaten van dit moment

Een aantal eeuwen geleden had men zich waarschijnlijk nooit kunnen voorstellen dat er ooit een digitale tijdperk zou komen. Tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om je een leven voor te stellen zonder de vele luxe apparaten waarmee we zijn opgegroeid. De meeste mensen lukt het gelukkig nog wel om een aantal dagen en soms weken afstand te nemen van de verslavende apparaten. Maar helaas lukt dat lang niet iedereen. Bij welke apparaten lijkt het alsof de huidige bevolking niet meer zonder kan?

De computer

Het belang van een goedwerkende laptop of computer is belangrijker dan ooit. Dat geldt voor zowel het privéleven als in de zakelijke wereld. Zelfs basis- en middelbare scholen werken tegenwoordig voornamelijk op de computer en laptop in plaats van met werkschriften en boeken. Verder is zelf laptop samenstellen ook erg gestegen in populariteit omdat de meeste consumenten zich ervan bewust zijn dat zij de laptop veel zullen gebruiken. Daarom vinden zij het belangrijk dat de apparaat volledig aansluit op hun wensen.

De televisie

Ondanks dat men steeds minder live televisie kijkt, is het opvallend dat dat apparaat alsnog ruim drie uur per dag aan staat. Tegenwoordig gebruikt men de tv scherm steeds vaker om naar een documentaire, serie of film  te kijken via bijvoorbeeld Videoland of Netflix.  Daarnaast is de afgelopen jaren de populariteit van spelcomputers die verbonden kunnen worden met de tv erg gestegen.

Smartphone

Mensen zijn ongetwijfeld het meest verslaafd aan hun telefoon. Gemiddeld zitten Nederlanders dagelijks ruim twee uur en 15 minuten op hun smartphone. Door het internet is het mogelijk om de hele dag door verbonden te zijn met de buitenwereld via bijvoorbeeld sociale media. Dat maakt het voor veel mensen erg moeilijk om niet constant naar de telefoon te kijken.

Waar ben jij het meest verslaafd aan? De laptop op maat die in het bezit is van al je favoriete programma’s en apps? Of ben je iemand die het langst naar een tv- of telefoon scherm kan kijken?

Categorieën
Blogs

Smartphone abonnement vs. sim only abonnement

Steeds meer mensen worden zich bewust van de kosten van mobiele telefonie. Dat heeft te maken met het toenemende gebruik en daardoor ook toenemende kosten, maar daarnaast ook doordat het internet heel veel transparantie biedt. Er zijn namelijk meerdere websites die alle providers en toestellen binnen één vergelijking volledig naast elkaar kunnen leggen en daarmee kunnen vergelijk op basis van prijs, kwaliteit en service. Door hier gebruik van te maken krijgen steeds meer mensen inzicht in de tarieven van hun provider t.o.v. andere providers. Door deze ontwikkeling is een verschuiving te zien van telefoon abonnementen naar sim only abonnementen.

 

Besparen op je mobiele telefoniekosten

Het is al jaren bekend dat een sim only abonnement vele malen goedkoper is dan een telefoon abonnement, wat ook volkomen logisch is aangezien je bij een telefoon abonnement ook nog extra betaald voor het afbetalen van het toestel. Bij een sim only abonnement is het enkel de losse simkaart die je krijgt en daarmee kun je dus in feite niets op het moment dat je geen mobiele telefoon hebt. Waar dit vroeger nog wel eens een drempel was voor veel mensen om niet op een sim only abonnement over te stappen is die drempel vandaag de dag helemaal weg. Heel veel mensen hebben namelijk na hun tweejarige telefoon abonnement nog een kwalitatief goede telefoon, dit komt met name door de toename in kwaliteit van de telefoons. Ook dankzij een alles in 1 internet abonnement kan je fors besparen.

 

Tweedehands of Refurbished

Mocht bovenstaande situatie nou niet het geval zijn en heb je een telefoon met schade, maar wil je toch een sim only abonnement? Dan is het zeer interessant te noemen om te kiezen voor een refurbished toestel of een tweedehands smartphone. Refurbished smartphones zijn gebruikte toestellen die van binnen (en soms ook van buiten, afhankelijk van de rating) volledig opgeknapt zijn en daardoor ook volledig naar behoren functioneren, deze toestellen kun je voor zo’n drie tot vierhonderd euro kopen. Aangezien dit toch nog best een behoorlijk geldbedrag is, is het ook een optie om te kiezen voor een tweedehands toestel. De tweedehands toestellen die online verkrijgbaar zijn via bijvoorbeeld Marktplaats zijn vaak in goede staat (natuurlijk afhankelijk van de advertentie).

 

Wat is de ideale looptijd van een sim only abonnement?

 

Ben je net van jouw traditionele abonnement af en sta je op het punt om een sim only abonnement af te sluiten? Dat is dan een hele goede keus, want daarmee bespaar je maandelijks een hoop kosten. Hiervoor was je waarschijnlijk enkele tientjes per maand kwijt. Nu is dat nog maar een paar euro. Het is dus goed voor de portemonnee om voor sim only te kiezen. Echter sta je wel voor een ander dilemma en dat is de looptijd van het abonnement, want daarin kan je meerdere kanten op. Is in dit geval een éénjarig of tweejarig abonnement voordeliger? We zetten beide opties even op een rijtje.

 

Eénjarig abonnement

Veel mensen stappen over op sim only om maandelijks kosten te besparen. Echter is er nog een andere belangrijke reden dat smartphonegebruikers een ander abonnement willen en dat is de looptijd. Bij een traditioneel zit je vaak standaard vast aan een tweejarig contract. Velen vinden dit veel te lang duren en zien ze vaak als een berg tegenop als ze pas op de helft van hun looptijd zitten. Bij hun nieuwe contract hebben ze de keus om ook voor een éénjarig sim only abonnement te gaan. Daarmee hebben ze de flexibiliteit om na dit termijn weer over te stappen. Voor velen klinkt dat als muziek in de oren.

 

Tweejarig abonnement

Net als bij een traditioneel abonnement hebben ze natuurlijk ook de keus om voor een tweejarig abonnement te gaan. Het voordeel hiervan is dat ze vaak de eerste maanden korting krijgen en bijvoorbeeld een half jaar minder hoeven te betalen. Echter zitten ze dan wel twee jaar aan dezelfde provider vast, maar dit vinden ze vast minder erg dan wanneer het om een duurder abonnement gaat. Door de lagere prijzen nemen gebruikers dit dan op de koop toe en zingen ze deze periode gemakkelijk uit.

Categorieën
Uncategorized

Waar op te letten bij de aanschaf van een gaming laptop

Wie houdt er nou niet van het spelen van videogames? PC gaming bestaat dan ook al sinds de uitvinding van de eerste personal computers. De gaming ervaring plus de technologie die erbij hoort heeft in de jaren erna uiteraard een behoorlijke evolutie doorgemaakt. Het kiezen van een geschikte gaming laptop kan om deze reden vandaag de dag dan ook een moeilijke keus zijn als je niet echt een hardware-expert bent. 

Voor elke gamer biedt een gaming computer of laptop de allerbeste prestaties. Het biedt de opslag, kracht en de volledige functionaliteit om al je favoriete games optimaal uit te voeren. 

Bij het kiezen van de juiste gaming laptop ben je natuurlijk op zoek naar flink wat rekenkracht. De hardware balans speelt echter een cruciale rol bij het leveren van een soepele game ervaring. Elk hardware component is in een gaming laptop zo goed als de zwakste schakel. 

Om deze reden is het evenwicht van de componenten van cruciaal belang. Want het laatste dat jij wilt is tot de ontdekking te komen dat je voldoende RAM geheugen hebt, maar dat je game niet lekker loopt vanwege een slechte grafische kaart. 

De grafische kaart, of GPU, is dan ook het allerbelangrijkste stuk hardware dat je nodig hebt voor een hoogwaardige gaming laptop. Des te beter de kaart, des te beter jouw spelprestaties zijn en des te hoger jij jouw grafische instellingen kunt instellen. 

Hoewel videogames veel van het grafische werk naar jouw grafische kaart overbrengen, zal de CPU nog steeds een behoorlijk deel van de verwerking uitvoeren terwijl jij aan het gamen bent. RAM bepaalt hoeveel er in het geheugen kan worden geladen voor de verwerking ervan . 

Maar wanneer  jij een gaming laptop selecteert, moet je zeker op zoek gaan naar een processor die voldoende rekenkracht heeft voor jouw favoriete game. In de huidige markt zou je dan ook het beste voor een je Intel i7 van de laatste generatie of een Ryzen 7 processor kunnen gaan. 

Kortom, als jij voor een gaming laptop kiest, dan hoef je geen computerwetenschapper te zijn. Enkel de juiste keuzes maken volstaat!