Categorieën
Lifestyle

De drie meest verslavende apparaten van dit moment

Een aantal eeuwen geleden had men zich waarschijnlijk nooit kunnen voorstellen dat er ooit een digitale tijdperk zou komen. Tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om je een leven voor te stellen zonder de vele luxe apparaten waarmee we zijn opgegroeid. De meeste mensen lukt het gelukkig nog wel om een aantal dagen en soms weken afstand te nemen van de verslavende apparaten. Maar helaas lukt dat lang niet iedereen. Bij welke apparaten lijkt het alsof de huidige bevolking niet meer zonder kan?

De computer

Het belang van een goedwerkende laptop of computer is belangrijker dan ooit. Dat geldt voor zowel het privéleven als in de zakelijke wereld. Zelfs basis- en middelbare scholen werken tegenwoordig voornamelijk op de computer en laptop in plaats van met werkschriften en boeken. Verder is zelf laptop samenstellen ook erg gestegen in populariteit omdat de meeste consumenten zich ervan bewust zijn dat zij de laptop veel zullen gebruiken. Daarom vinden zij het belangrijk dat de apparaat volledig aansluit op hun wensen.

De televisie

Ondanks dat men steeds minder live televisie kijkt, is het opvallend dat dat apparaat alsnog ruim drie uur per dag aan staat. Tegenwoordig gebruikt men de tv scherm steeds vaker om naar een documentaire, serie of film  te kijken via bijvoorbeeld Videoland of Netflix.  Daarnaast is de afgelopen jaren de populariteit van spelcomputers die verbonden kunnen worden met de tv erg gestegen.

Smartphone

Mensen zijn ongetwijfeld het meest verslaafd aan hun telefoon. Gemiddeld zitten Nederlanders dagelijks ruim twee uur en 15 minuten op hun smartphone. Door het internet is het mogelijk om de hele dag door verbonden te zijn met de buitenwereld via bijvoorbeeld sociale media. Dat maakt het voor veel mensen erg moeilijk om niet constant naar de telefoon te kijken.

Waar ben jij het meest verslaafd aan? De laptop op maat die in het bezit is van al je favoriete programma’s en apps? Of ben je iemand die het langst naar een tv- of telefoon scherm kan kijken?