U bevindt zich hier: Voordelen en nadelen van een Notebook

Voordelen en nadelen van een Notebook


Wat is een notebook?
Een notebook is een kleine laptop. Een notebook is gewoon een verdraaid handige en draagbare computer. Erg licht in gewicht en zeer compact. Je kunt een notebook op alle denkbare plaatsen gebruiken. Dat is het supersterke voordeel.
Jaren geleden was de notebook nog relatief duur voor wat je er voor kreeg. Vandaag de dag zijn de notebooks door nieuwe processors veel krachtiger en de processor is ook een stuk zuiniger geworden. Het standaard beeldscherm is 15 inch. Ook een 17 inch beeldscherm is een optie. Momenteel worden er meer notebooks verkocht dan standaard computers. Dat komt dus omdat de prestaties gelijk aan elkaar zijn geworden maar ook dat je niet bent gebonden aan één plaats.

Voordelen Notebook
-Je hoeft niet altijd elektriciteit bij de hand te hebben. Je bent overal en van iedereen onafhankelijk!
-Opeens schiet je wat te binnen. Dat is mooi en zeker als je een notebook hebt. Je kunt je idee meteen noteren. Je kunt het dan snel uitwerken of lekker rustig thuis achter aan de eettafel.
-De aanschafprijs is nog vrij hoog maar die is constant aan het zakken.
-Uitermate geschikt voor studenten. Zij kunnen overal mobiel gaan zitten werken; ook in de collegezaal.

Nadelen Notebook
-Bij een notebook kun je geen uitbreidingen doe die je wel bij een gewone computer kunt doen. Je moet het doen met datgene dat er in zit.
-Gaat je toetsenbord kapot bij een gewone computer, dan kun je die voor relatief weinig geld vervangen. Dat is niet het geval bij een notebook.
-De opslagcapaciteit is soms gewoon te klein. Dat komt omdat er te weinig ruimte is in een notebook.
-Een notebook kan behoorlijk warm worden op schoot.
-Het apparaat gaat sneller stuk dan een normale deskcomputer en repareren is lastig omdat de onderdelen erg klein zijn. Heb je geen garantie meer dan betaal je vaak behoorlijk voor de reparatie.
-Wat de batterij betreft, blijf het echt aansukkelen.


Je gaat een notebook kopen, waar moet je dan op letten?
Zorg dat je in ieder geval een servicecontract afsluit. Kijk bij de winkelier altijd naar de werking van het apparaat, dan weet je tenminste zeker dat de notebook werkt. Als je gewend bent aan een muis, koop die er dan bij. Batterijen zijn nog steeds niet de sterkste zaken bij een notebook. Zorg altijd dat je een reserve erbij koopt. Na een tijd zijn jouw batterijen niet of nauwelijks meer te koop.Een prima keus
Inderdaad. Een notebook hoort bij deze tijd. De tijd in de wereld die erg snel verandert. Wat vandaag nieuw is, is morgen alweer verouderd. Dat moet je accepteren en dat geldt zeker voor de elektronica. En je kunt niet altijd meedoen met constant nieuw te kopen. Een notebook die je vandaag koopt zal over enkele jaren nog steeds goed functioneren. En nog steeds doen waar jij het voor hebt gekocht. Dus het was toen een prima keus en dat is het nog steeds. Je bent nog steeds helemaal vrij om te werken met je notebook waar jij wilt. En dat is ook de grote én drijvende kracht om een notebook te kopen. Vrij zijn, genieten van je vrijheid maar toch verder willen komen. Vrij zijn en notebook, deze woorden horen bij elkaar. Zij zijn aan elkaar gekoppeld om elkaar ook nooit meer los te laten. Een prima keus, inderdaad!

Laptop top 10

Selecteer direct

Betaalmogelijkheden