U bevindt zich hier: Informatie over laptops: voordelen en nadelen

Informatie over laptops: voordelen en nadelen


Wat is nu eigenlijk een laptop?

Een laptop is een computer die draagbaar is en die je makkelijk op je schoot kunt nemen om ermee te werken. Ook wordt een laptop vaak op tafel neergezet en dat werkt een stuk prettiger.


Korte geschiedenis

Wat men niet zou verwachten is dat de mobiele computer al stamt uit het jaar 1981. Het was een bakbeest van een computer met een erg klein beeldschermpje. In 1982 kwam pas een computer op de markt die wat begon te lijken op een laptop. Rond de jaren 1990 ging het met de ontwikkeling erg snel. Dat kwam mede door de betere beeldschermen. Ook de batterijen werden beter en tenslotte werden de processors steeds zuiniger. Sinds 2005 is het niveau erg hoog.


Hoofdonderdelen zijn:

- Enkele USB poorten. Wat is een USB poort? Waar staat deze afkorting voor? Op zo`n poort kun je verschillende randapparatuur aansluiten zoals een printer, een scanner, een toetsenbord en een muis. De afkorting staat voor Universal Serial Bus.
- Een geheugenkaartlezer. Wat is dat precies? Een geheugenkaart is een kaart die je kunt verwijderen nadat je er gegevens hebt opgeslagen. Deze typen gegevens zijn muziek, foto`s, video`s en documenten. Een geheugenkaartlezer kan dus al die soorten gegevens lezen.
-Ingebouwde luidsprekers. Die geven het geluid wat bij een bepaalde zaak hoort die op je laptop staat. - Een ingebouwde modem. Wat is een modem? Het is een toestel die informatiekanalen geschikt maakt voor over een kanaal te transporteren. Denk hierbij aan dataverbinding tussen twee computers.
- Firewire aansluiting. Wat betekent dat? Dat heeft dezelfde betekenis als een USB poort maar dan veel en veel sneller.


Voordelen van een laptop

- Een laptop kun je overal mee naar toe nemen. Je bent nooit aan een plaats gebonden. Dat is toch wel het allergrootste voordeel! Het gewicht varieert van 1 kilo tot ongeveer 3,5 kilo dus dat valt allemaal wel mee.
- Je gaat wel meer doen met een laptop.
- Na het werken met je laptop kun je die overal opbergen.
- Je hebt alles in ee. Je hoeft dus niks meer bij te kopen.


Nadelen zijn er ook

- De batterij blijft een gevoelig onderdeel van de laptop.
- Om grafische spelletjes te spelen is het minder geschikt.
- De levensduur ten opzichte van een grote computer is korter.
- Er zijn spieren bij in je lichaam die extra belast worden zonder dat je het in de gaten hebt. Vooral nek, armen en schouder- klachten komen voor. Belangrijk is dat je een juiste werkhouding aanneemt. Ook de afstand van je ogen naar het beeldscherm is erg belangrijk. Een interessante oplossing is in deze gevallen een verstelbare laptopstandaard.
- Je gaat wel veel meer voor je laptop zitten. Dat kan in vele gevallen betekenen dat je nog meer werk gaat verrichten.
- De prijs van een laptop is nog steeds behoorlijk. Natuurlijk is die prijs afhankelijk wat je ermee wilt gaan doen.
- Onderdelen zijn kleiner dan bij een gewone computer. Daardoor zijn de prijzen hoger.


Een terechte keuze

Een laptop aanschaffen heeft vele voordelen. Het allerbelangrijkste voordeel is dat je met je laptop midden op de hei kunt gaan zitten. Daar kun je dan een spelletje spelen maar ook internetten. Erg belangrijk is de grootte van het beeldscherm. Je kunt teksten schrijven en nog veel meer! Natuurlijk zijn er nadelen maar dat is altijd zo.

Laptop top 10

Selecteer direct

Betaalmogelijkheden